Profort Piccolo Light

Breed scala aan detectoren voor de meest uiteenlopende voorwerpen.

Profort Piccolo Light

Profort Piccolo Light is een flexibel draadloos stand-alone beveiligingssysteem en kan gebruikt worden voor de beveiliging van bouwplaatsen, tijdelijk leegstaande percelen of objecten waarbij geen permanente bewaking mogelijk is.

Detectoren

Een breed scala aan detectoren voorziet in de beveiliging van de meest uiteenlopende voorwerpen in de meest uiteenlopende situaties. Piccolo Light is zeer eenvoudig te installeren. Het opzetten en definiëren van de detectoren kan gebeuren via een mobiele telefoon of met behulp van een notebook computer.

Specificatie

Piccolo Light bestaat uit een centrale eenheid, die enerzijds functioneert als ontvanger voor de detectoren die deel uitmaken van het systeem, en anderzijds als aansluitbox voor (8) externe signaleringen. Piccolo Light is voorzien van een GSM modem. Zodra een alarmmelding van een sensor wordt ontvangen worden de externe signaleringen geactiveerd en gaat er een SMS bericht uit naar een Particuliere Alarm Centrale (PAC) of uw eigen mobiele telefoon of PC.

Piccolo server 1010

Set-up

De set-up van Piccolo Light kan ook via mobiele telefoon of PC geschieden – software wordt standaard meegeleverd. In de huidige versie van Piccolo Light kan de verbinding tussen systeem en PC ook via het Internet verlopen. Instellingen kunnen ook gewijzigd worden met behulp van een remote control.

Voeding

Piccolo Light is voorzien van een battery back up en stuurt automatisch een bericht wanneer de spanning onderbroken wordt of wanneer het systeem zonder toestemming wordt geopend. PiccoloLight werkt op 220V of wordt gevoed door een externe 12 V power supply en heeft een eigen SIM kaart aan boord. Verdere installatie- voorzieningen zijn niet noodzakelijk.

Detectoren

Het Piccolo Light systeem maakt gebruik van een breed scala draadloze detectoren. Er kunnen maximaal 60 detectoren door het systeem herkend worden. Tevens zijn acht digitale en twee analoge inputs aanwezig voor vaste detectoren, zoals bijvoorbeeld:

  • brand- en rookdetectoren
  • luchtvochtigheid-, temperatuur- en lichtdetectie
  • inbraakalarm.

De afstand tussen de centrale eenheid en de detectoren bedraagt gemiddeld 300 meter. Het ontvangstbereik kan worden uitgebreid met behulp van max. drie externe ontvangers. Alle detectoren worden met een vaste interval ge-monitored op hun aanwezigheid.

Alle detectoren worden met een vaste interval gemonitored op hun aanwezigheid.

Mogelijkheden

Piccolo Light kan tegelijkertijd 8 relais aansturen. Alarmmeldingen van de detectoren, maar ook van de andere inputs kunnen de relais aansturen. Met behulp van een mobiele telefoon, remote control of PC kunnen de relais geprogrammeerd worden. Deze relais worden gebruikt om te koppelen aan bestaande alarmsystemen, een akoestisch alarm, CCTV systemen of andere beveiligingsapparatuur.

Meldingen

Alarmmeldingen kunnen gestuurd worden naar mobiele telefoons (max. negen verschillende nummers tegelijkertijd) of aan een PAC. De berichten kunnen verzonden worden als SMS bericht, DTMF, of gestuurd worden als een E-mail bericht of als voorgeprogrammeerd voice-bericht.

Display

Optioneel kan Piccolo Light voorzien worden van een display waarop alarmmeldingen, instellingen en een log-file kunnen worden weergegeven.